رفتن به مطلب
انجمن صنایع معدنی ایران

پست های پیشنهاد شده

کاربرد سیلیس در شیشه سازی!

سیلیس شیشه : شیشه سازی در ایران سابقه ای در حدود پیش از ۲۰۰۰ قبل از میلاد دارد. کشف ظروف شیشه ای زرد زنگ در یکی از قبرستان های لرستان و گردنبد حاوی دانه های آبی رنگ در شمال غربی ایران و همچنین کشف قطعات شیشه ای مایل به سبز در کاوش های باستان شناسی شوش، حسنلو و لرستان همگی نشان دهنده طولانی بودن سابقه این صنعت در بین ایرانیان است. در این مقاله شما را با یکی از رایج ترین کاربرد سیلیس در صنعت یعنی همان شیشه سازی آشنا می کنیم.

شیشه چگونه ساخته می شود؛ ساخت شیشه با پودر سیلیس شیشه ای

امروزه از شیشه در صنایعی چون ساختمان سازی، مواد غذایی، خودروسازی، لوازم خانگی و داروسازی و آزمایشگاه به طور گسترده استفاده می کنند. پس زندگی ما به یان ماده وابسته است. به طور کلی شیشه ها از ماسه سیلیس مایع تشکیل می شوند. هنگامی که ماسه در حرارت بسیار بالایی مذاب شود، حالت شفاف پیدا کرده و بعد از سرد شدن به شکل ماده قبلی نمی باشد. در ضمن در ساخت شیشه از مواد دیگری مانند سودا  اش و کربنات کلسیم نیز استفاده می کنند.

انواع شیشه در روش های گوناگون تولید می شود اما یک روش کلی دارد و آن این است که ماسه سیلیسی به همراه ضایعات شیشه و با مواد معدنی مانند سنگ آهک برای افزایش مقاومت و استحکام  و کربنات سدیم برای عامل گدازآور برای کاهش دمای ذوب سیلیس در داخل کوره حرارت داده می شود. بعد از ذوب سیلیس شیشه و مواد اولیه آن، آن را داخل قالب ریخته تا انواع بطری و لیوان و ظروف شیشه ای را تولید کرده و به روش سنتی در آن می دمند و با چرخاندن مداوم شیشه مذاب اشکال مورد نظر به وجود می آید.

ماده اصلی که در صنعت شیشه سازی استفاده می شود؟

ماده اصلی در صنعت شیشه سازی، سیلیس است. دی سدیم اکسید موجب پایین آمدن دمای ذوب شیشه می شود اما افزایش بیش از حد این ماده باعث کاهش میزان مقاومت شیشه می شود. کلسیم اکسید مقاومت سایشی و شیمیایی در شیشه ها را کاهش می دهد. افزودن کلسیم اکسید به مواد اولیه شیشه موجب تشکیل بلور شده و شیشه حالت اوپالین یعنی کدر می گیرد.  برای افزایش مقاومت شیشه ها از آلومینیوم اکسید و منیزیم اکسید استفاده می کنند.  ماده دانه ای که برای ساخت شیشه از آن استفاده می شود با توجه به کاربرد به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. مواد اصلی ۹۸ درصد ( شامل شیشه ساز، دگرگون ساز و واسطه)
  2. مواد فرعی ۲ درصد (کنترل کننده رنگ، حباب، اکسیداسیون و احیا)

 

انواع شیشه ها

در یک دسته بندی کلی دو نوع شیشه وجود دارد که شامل شیشه سیلیسی یا کوارتزی و شیشه بوروسیلیکات است. در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم.

سیلیس شیشه

این شیشه از ذوب شن های کوارتزی به وجود می آید و برای ساختن ظروف آزمایشگاهی که نیازمند تحمل دمای بالایی هستند، کاربرد دارد. این نوع شیشه دارای ۹۹٫۸ درصد سیلیس است و دمای کار با آن حدود ۸۰۰ می باشد. ضریب انبساط حرارتی سیلیس برای شیشه کوارتزی ۰٫۵ تا ۶ در هر درجه سانتی گراد است و دمای تاباندن آن ۱۰۵۰ است. این نوع شیشه دارای چهار نوع متفاوت است که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

  • شیشه جلا داده شده
  • شیشه شنی
  • شیشه لعابدار
  • شیشه استاندارد و شفاف

شیشه بوروسیلیکات

این نوع نیز مانند سیلیس شیشه برای کارهای عمومی و تولید لوازم آزمایشگاهی تولید شده است. بیشتر مردم این نوع را با نام پیرکس می شناسند. این نوع دارای ضریب انبساطی پایین و مقاومت حرارتی بالا است و از این رو خطر شکستن آن ها در زمان سرد و گرم شدن کمتر است. در ضمن این نوع در مقایسه با شیشه های قلیایی گران تر هستند.

خرید سیلیس شیشه با کیفیت برای تولید شیشه مرغوب

همانطور که  در خصوص سیلیس شیشه متوجه شدید: شیشه در زندگی امروزه کاربردهای گوناگون در صنایع گوناگون دارد و ماده اساسی برای ساخت شیشه، سیلیس همدان می باشد. افرادی که در صنعت شیشه فعالیت دارند ناگزیر باید از silica استفاده کنند.

تولید و فروش سیلیسدرجه یک و با کیفیت دارای مراحل زیادی بوده و باید فرآیند تولید آن توسط شرکت‌ها به خوبی انجام شود. اهمیت بروزرسانی دستگاه‌های موردنیاز جهت تولید این ماده معدنی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. شرکت آذرین پودر الماس همدان افتخار دارد که توانسته است، بخش عمده ای از فروش این محصول را، چه در داخل کشور و چه کشورهای مجاور و همسایه بر عهده گیرد. مشاوره و راهنمائی در خرید محصول، تولید و فروش مواد معدنی (سیلیس ،کربنات کلسیم، دولومیت، فلدسپات) از عمده فعالیت های این شرکت می باشد. برای خرید سیلیس و سایر محصولات و مواد معدنی این شرکت با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم خرید سفارش خرید خود را ثبت نمائید

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...