رفتن به مطلب
انجمن صنایع معدنی ایران

کاهش ضرایب تبدیل در «فروس»


 اشتراک گذاری

پست های پیشنهاد شده

دنیای اقتصاد : شرکت فروسیلیس در زمینه تولید انواع فروآلیاژ فعالیت دارد. این شرکت حدود 15 درصد از تولیدات فروسیلیس شرکت های فولادی کشور را تامین می کند. بنگاه اقتصادی یادشده از لحاظ ظرفیت اسمی تولید، رتبه سوم را در بین رقبای خود در کشور دارد و توانسته است ظرفیت تولید سالانه خود را به 25 هزار تن برساند.

محصولات این شرکت عمدتا شامل فروسیلیسیم و فروسیلیکومنیزیم و مواد مصرفی آن به طور عمده شامل زغال سنگ و سمی کک است.

شرکت فروسیلیس از نظر تعداد فروش در چند سال اخیر رشدی را تجربه نکرده و تنها از طریق افزایش نرخ فروش توانسته است درآمد خود را افزایش دهد.

شرکت کارآفرینان صنعت ذوب فلزات به تنهایی 36درصد از سهام شرکت مذکور را داراست، به همین سبب در حال حاضر به مهم ترین سهامدار شرکت تبدیل شده است.

حاشیه سود شرکت طی چهارسال اخیر رشد صعودی داشته و نسبت های نقدینگی آن روند صعودی را تجربه کرده است. در تحلیل سود سال 1401، سود این شرکت 104تومان پیش بینی شده است که با قیمت امروز آن P/ E 2/ 5 دور از ذهن نیست. این نسبت از نسبت تاریخی 2/ 7 برای سهم 40درصد فاصله دارد.

از ویژگی های خوب شرکت فروسیلیس می توان به کیفیت خوب محصولات تولیدی آن اشاره کرد که با محصولات خارجی قابل رقابت است. از مهم ترین ریسک های پیش روی این شرکت هم می توان به ریسک برجام و نرخ بهره بانکی اشاره کرد.

تاریخچه

شرکت فروسیلیس ایران در آذرماه سال 1361 در سمنان تاسیس شد. این شرکت برای تولید انواع فروآلیاژ ها مانند فروسیلیسیم، سیلیکن متال، فرومنگنز، فروکروم و سایر آلیاژ ها به وجود آمد.

فروآلیاژ ها موادی هستند که از آهن و یک یا چند عنصر دیگر تشکیل شده اند و شرایط آسان داخل شدن عنصر یا عناصر مورد نظر به فولاد یا چدن را فراهم می کنند.

شرکت «فروس» با ظرفیت اسمی تولید 25هزار تن فروسیلیسیم در سال، هم اکنون حدود 15درصد از تولید فروسیلیس شرکت های فولادی را در کشور تامین می کند.

جایگاه شرکت در صنعت فروآلیاژ

چین با تولید سالانه 20میلیون تن انواع فروآلیاژ، بزرگ ترین کشور تولیدکننده این محصول در جهان محسوب می شود. تولید فروسیلیسیم این کشور در سال های گذشته حدود 6میلیون تن بوده که با این میزان تولید حدود 67درصد از سهم تولید این محصول را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از چین، کشور های برزیل، روسیه و هند در رتبه های بعدی قرار دارند.

در حال حاضر تولید فروسیلیسیم در ایران بالغ بر 150هزار تن است که 16درصد آن توسط این شرکت، 35درصد آن توسط شرکت صنایع فروآلیاژ ایران و مابقی توسط سایر شرکت ها تولید می شود.

در سال 2021 در جهان 1912میلیون تن و در ایران 29میلیون تن فولاد تولید شده است. در صورتی که میانگین مصرف فروسیلیسیم را 5/ 3کیلوگرم در هر تن در نظر بگیریم، حدود 6میلیون و 700هزار تن مصرف فروسیلیسیم در جهان بوده است.

 از این میزان در سال گذشته حدود 152هزار تن فروسیلیسیم در ایران تولید شده است. این امر به این معنی است که بیش از 2درصد از فروسیلیسیم مصرفی جهان در ایران تولید می شود.  

با مقایسه نسبت میزان تولید فولاد در ایران با جهان مشخص می شود که تولید فروسیلیسیم شرایط بهتری در مقایسه با تولید فولاد در جهان دارد.

spacer.png

محصولات شرکت

محصولات شرکت فروسیلیس عمدتا شامل فروسیلیسیم و فروسیلیکومنیزیم است. این دو محصول حدود 96درصد از فروش شرکت را تشکیل می دهند.

  در کنار این دو محصول، پودر میکروسیلیکا و دوغاب میکروسیلیس به همراه سرباره به فروش می رسند.

حدود 75درصد از فروش شرکت را فروش داخلی و 25درصد باقی مانده را فروش صادراتی شامل می شود.

 بنابراین می توان نتیجه گرفت که شرکت «فروس» مانند خیلی از شرکت های تولیدی ایران در چند سال اخیر رشد فروش حاصل از رشد مقداری نداشته و تنها با افزایش نرخ محصولات، توانسته است مبلغ فروش یا درآمد بهتری را برای خود رقم بزند.

 بیشتر مواد مصرفی شرکت «فروس» شامل زغال سنگ، سمی کک و سنگ سیلیس می شود. این سه ماده حدود 74درصد مبلغ مواد خریداری شده از سوی شرکت را شامل می شوند.

از نظر مقداری، مواد مصرفی شرکت کاهش داشته و به لحاظ مبلغ فروش افزایش یافته که به دلیل افزایش نرخ است. اما کاهش میزان مصرف در سال 1400 می تواند به دلیل کاهش تولید در سال 1400 باشد.

تحلیل سود 1401

در تحلیل سود هر شرکت، ابتدا به مشخص کردن فاکتور ها یا متغیر های خود برای اقتصاد یا شرکت می پردازیم. تمام اعداد نوشته شده حاصل تخمین و برآورد شخصی است که در هر مورد این اعداد می تواند متفاوت باشد.

براساس مفروضات شرکت فروسیلیس، سود سال 1401 را عدد 104تومان تحلیل می کنیم.   

قیمت این سهم در آخرین روز معاملاتی خود که 8شهریور 1401 بوده، عدد 545تومان بوده که سبب می شود نسبت قیمت به سود شرکت عدد 2/ 5 به دست آید. در گذشته شرکت میانه این نسبت عدد 4/ 7 بوده است که این شرکت در حال حاضر 40درصد با آن فاصله دارد.

فرصت ها و ریسک های شرکت

از فرصت های شرکت فروسیلیس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- امکان رقابت با شرکت های خارجی به دلیل کیفیت مطلوب محصولات؛

- بازار فولاد در جهان و ایران به دلیل رشد جمعیت و افزوده شدن نیازها رو به رشد است.

از ریسک های این شرکت هم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- امکان واردات تولیدات مشابه؛

- دشواری نقل و انتقالات ارزی حاصل از خرید و فروش محصولات و مواد اولیه؛

- اعمال تعرفه عوارض بر صادرات؛

- حذف معافیت های گمرکی در خصوص واردات ماشین آلات؛

- نوسانات نرخ بهره بانکی و اثر گذاری این متغیر به طور مستقیم بر تامین مالی شرکت و قراردادهای آتی آن؛

- ریسک اجرا شدن یا نشدن برجام که بر سهولت تجارت خارجی و همچنین سرمایه گذاری شرکت های خارجی در شرکت های ایرانی تاثیر دارد؛

  • کاهش تولیدات به دلیل قطعی برق و تعمیرات طی دوره.

 

spacer.png
 
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...