رفتن به مطلب
انجمن صنایع معدنی ایران

پست های پیشنهاد شده

برگشت پذیری در رزین های سختی گیر :

یکی از مهم ترین ویژگیهای رزین های سختی گیر ، خاصیت برگشت پذیری است به این مفهوم که اگر رزین در تماس با محلولی قرار بگیرد .

در شرایط مناسب می تواند یون متحرک موجود در ساختمان خود را با یون همنام در محلول تعویض نماید البته با رعایت این شرط مهم که هم محلول و هم رزین از نظر الکتریکی خنثی باقی می مانند.

مثلاً اگر رزین کاتیونی اسیدی قوی در محلول بسیار رقیق آب نمک حاوی ppm ۱۰۰ نمک طعام قرار گیرد، رزین یون هیدروژن خود را با یون سدیم محلول تعویض نموده و در نتیجه محلول آب نمک به صورت محلول اسیدی درمیآید.

اگر هدف، حذف یون سدیم از محلول باشد شرایط را باید به گونهای فراهم نمود که واکنش انجام شود و هنگامی که رزین با جذب یون سدیم از محلول، اشباع شده و قادر به جذب بیشتر یون سدیم نیست .

باید با انجام تمهیدات مناسب، شرایط را طوری فراهم کرد که تا دوباره رزین به صورت رزین کاتیونی اسیدی درآید که در نتیجه بتواند در واکنشی شرکت کند.

این کار باعث میشود که از رزین سختی گیر بتوان هزاران بار در تصفیه استفاده نمود. اگر امکان برگشت رزین که به آن احیای رزین میگویندو برگشت به حالت اولیه وجود نمی داشت.

یعنی رزین سختی گیر فقط یک بارمصرف می شد، در آن صورت هزینه تصفیه با رزین آنقدر گران می بود که استفاده از رزین در تصفیه آب غیراقتصادی می شد.

spacer.png


کاربرد رزین آنیونی و رزین کاتیونی در سختی گیر آب :

آبهای مورد مصرف در صنایع و شرب در کشور ایران دارای املاح زیادی میباشند .
املاح کلسیم و منیزیم از جمله عمده ناخالصی های آبهای کشور ایران به شمار می روند. مقدار بیش از حد این املاح ، برای مصارف صنعتی و بهداشتی و خوراکی آب مناسب نمی باشد.

سختی آب ، عامل تشکیل رسوب در دیگهای بخار ، مبدلهای حرارتی، برجهای خنک کننده و سیستمهای سرد کننده و … می باشد.

در صنایع نساجی و رنگرزی کیفیت باعث افت رنگ می شود . سختی بیش از حد اب باعث سوء هاضمه و بروز بیماریهای کلیوی در انسان می شود.
متداولترین روش برای حذف سختی آب و سختیگیری استفاده از دستگاه با سختی گیر رزینی می باشد.

مواد شیمیایی مورد مصرف در سیستم سختی گیر معمولا” سیلیس و رزین کاتیونی و یا رزین آنیونی میباشند .

در فرایند سختی گیری به منظور حذف کلسیم و منیزیم آب سخت از میان بستر رزینهای تبادل یونی که در داخل یک مخزن استوانه ای و عمودی قرار دارند، عبور می نماید.

رزین تبادل یونی ، سدیم موجود خود را با کلسیم و منیزیم موجود در آب جابجا می نماید به گونه ای که آب عبوری از بستر رزین، بدون سختی و تنها حاوی نمکهای سدیم میباشد و در این شرایط کلسیم و منیزیم در داخل رزین جای گرفته اند.

رزین آنیونی سختی گیری آب
احیا رزین آنیونی و کاتیونی :

رزین آنیونی و کاتیونی سختی گیر دارای ظرفیت نامحدود نمی باشد و پیش از آنکه ظرفیت رزین سختی گیری اشباع گردد، می باید عملیات احیا سازی با محلول کلرید سدیم یا همان نمک متبلورانجام شود .
اگر رزین کاتیونی با محلول کلرور سدیم یا نمک شستشو داده شود، خاصیت سختیگیری خود را باز می یابند و احیاء میگردند .

معمولا” جهت احیائ رزین از اب و نمک با غلظت ۱۰ % باید استفاده شود . غلظتهای کمتر و یا بیشتر از ۱۰ % نمک اثر کمتری دارند و خلوص نمک عامل بسیار مهمی در احیاء مناسب رزین کاتیونی سختی گیر میباشد استفاده از نمک متبلور شده با خلوص بالای ۹۹ درصد حتما” توسط شرکت آذرین پودر الماس همدان توصیه میگردد .

اگر از سنک نمک و نمک معمولی استفاده گردد بسبب ناخالصی در نمک عمر رزین بسیار کاهش می یابد و رزین بطور کامل احیاء نمی گردد.
استفاده از اب چاه یا اب ورودی به کارخانه و یا شیر اب برای تهیه اب و نمک اشتباه دیگر اکثر کاخانجات و کارگاه ها میباشد که سبب میگردد .

ناخالصی اب مورد استفاده برای تولید اب و نمک احیا رزین دوباره به رزین انتقال می یابد و احیای مناسب صورت نگیرد و عمر مفید رزین که بالای ۵ سال میباشد کم گردد توصیه میشود.
قیمت خرید و فروش رزین های تبادل یونی

رزین های تبادل یونی در تصفیه و نرم کردن آب در صنایع مختلف استفاده می شود. آنها قادر به حذف کلر، یک عنصر رادیواکتیو و ترکیبات آلی از آب هستند که می تواند بیشتر برای اهداف مختلف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. مواد غذایی و آشامیدنی، فرآوری شیمیایی، تولید برق، الکترونیک، تصفیه فاضلاب و استخراج از معادن برخی از عمده ترین کاربران نهایی رزین های تبادل یونی هستند.

رزین های تبادل یونی به طور گسترده در کاربردهایی مانند دیونیزاسیون، دمینرالیزاسیون، جداسازی، تصفیه و آلودگی زدایی استفاده می شوند. آنها نقش کلیدی در صنایع مختلف از جمله برق و مواد شیمیایی و پتروشیمی ایفا می کنند که در این میان برق یکی از مصرف کنندگان اصلی رزین های تبادل یونی است.

کشورهای مختلف در سراسر جهان به دنبال منابع انرژی پایدارتر مانند انرژی هسته ای هستند و در جهت افزایش چنین ظرفیت هایی گام برمی دارند. این روندها به تقویت بازار رزین های تبادل یونی در طول دوره پیش بینی کمک می کند.

صنایع برق، مواد شیمیایی و پتروشیمی، داروسازی، مواد غذایی و آشامیدنی، برق و الکترونیک، و فلزات و معادن، صنایع کلیدی مصرف نهایی رزین های تبادل یونی هستند. این رزین ‌ها برای جایگزینی یون‌ های منیزیم و کلسیم در آب سخت با یون‌های سدیم و حذف یون‌های فلزات سمی و سنگین استفاده می ‌شوند.

در این بین صنعت برق بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده است و در اقتصادهای نوظهور مانند چین، هند و امارات با سرعتی سریع در حال رشد است که تقاضا برای رزین های تبادل یونی را افزایش می دهند. افزایش تقاضا از سوی صنایعی مانند مواد غذایی و آشامیدنی، مواد شیمیایی و پتروشیمی، بازار این رزین ها را بیشتر هدایت می کند.

انتظار می رود رشد تقاضا برای مواد شیمیایی تصفیه آب نیز همراه با افزایش قابل توجه حجم زباله تولید شده از صنعت، رشد بازار رزین های تبادل یونی را افزایش دهد. افزایش تقاضا برای رزین های تبادل یونی از صنایع تولید انرژی و نیرو و فرآیند تصفیه فاضلاب، رشد بازار رزین های تبادل یونی را در دوره زمانی قابل پیش بینی افزایش دهد.

انتظار می‌ رود افزایش تقاضا برای آب فوق‌العاده خالص در صنعت داروسازی و الکترونیک، رشد بازار رزین‌ های تبادل یونی را افزایش دهد. افزایش تقاضا برای نیمه هادی ها و میکروالکترونیک ها که مقدار زیادی آب فوق خالص را برای شستشوی تراشه، شستشو و فرآیند اچ مصرف می کند رشد بازار رزین های تبادل یونی را در دوره پیش بینی افزایش دهد.

قیمت رزین ها بر اساس برند تولیدی و کاربرد آنها متفاوت است و شما می توانید از طریق اینترنت برای اهداف مورد نظر خود آنها را سفارش دهید.
توجه:

برای بار اول احیاء از اب مقطر استفاده گردد و برای دفعات بعد از اب سبک شده توسط دستگاه سختی گیرتان که در ظروف نگهداری برای احیاء ذخیره نموده اید استفاده نمائید .

به هیچ عنوان از اب چاه و یا اب ورودی کارخانه برای تولید اب و نمک استفاده ننمائید که باعث عدم احیاء مناسب رزین بعلت داشتن املاح در خود میگردد و عمر رزین را بشدت کاهش میدهد.

متاسفانه بسیاری از کارخانه ها و صنایع به مسئله فوق بعلت عدم اگاهی توجه نمی نمایند و نیز کارگران مسئول احیا نیز خیلی از اوقات توجه لازم را ندارند.
استفاده از آبهای گل آلود و دارای مواد معلق و همچنین آبهایی که دارای املاح آهن، منگنز، مس و دیگر فلزات سنگین می باشند، رزین ها سختیگیری را زود فرسوده و آبدهی دستگاه سختگیر را کم می کنند.

توصیه می شود قبل از دستگاه سختی گیر با رزین انیونی و کاتیونی ، مواد معلق آب ، توسط یک فیلتر مناسب تا حدودی جدا شوند.

رزین آنیونی سختی گیری آب

پلی الکترولیت ها و منعقد کننده ها و مکانیسم عمل انها :

وجود ناخالصیهای معلق و کلوئیدی در اب که باعث ایجاد رنگ و بو و طعم نامطبوع آب می‌شوند، لزوم تصفیه آب را مطرح می‌کند. این ناخالصیها به کمک صاف کردن ، قابل رفع نیستند،لذا از روش انعقاد و لخته‌سازی برای حذف آنها استفاده می‌شود.

افزودن یک ماده منعقد کننده به آب باعث خنثی شدن بار ذرات کلوئیدی شده ، این ذرات با نزدیک شدن به هم ذرات درشت دانه و وزین‌تری را ایجاد می‌کنند .

برای کامل کردن این عمل و ایجاد لخته‌های بزرگتر از مواد دیگری به نام کمک منعقد کننده استفاده می‌شود. لخته‌های بدست آمده که ذرات معلق و کلوئیدی را به همراه دارند، به حد کافی درشت هستند و به‌راحتی ته‌‌نشین و صاف می‌شوند.
معمولا برای حذف مواد کلوئیدی آب و فاضلاب ،از ترکیبات فلزاتی مانند الومینیوم و اهن یا برخی از ترکیبات از الکترولیت استفاده می‌شود .
کلر  :

یکی از مواد شیمیایی رایج جهت تصفیه اب کلر میباشد که کاربرد زیادی در گند زدایی و میکروب کشی و تصفیه اب دارد.
معمولا” با خلوص ۶۵ % و یا ۷۰ % در بازار مواد شیمیایی وجود دارد.
توجه :

پلی الکترولیت‌ها موادی مصنوعی هستند دارای وزن مولکولی بالا که در فرایند تصفیه آبهای آشامیدنی موجب بالا رفتن راندمان زلال سازی می‌گردند . این مواد میل ترکیبی زیادی با ذرات بوجود آورنده کدورت آب دارند.
بطور کلی عملکرد بهینه آنها به تاثیر واکنش بر روی سطح ذرات بستگی دارد و این واکنش خود به شرایط محیطی از جمله سختی ،
و هدایت الکتریکی آب و اسیدیته اب بستگی پیدا می‌کند.
پلی الکترولیت‌ها با نام‌ تجاری متعدد تولید و عرضه می‌گردند . از جمله پریستول ، سوپرفلوک ، مگنوفلوک و غیره

تولید و فروش سیلیسدرجه یک و با کیفیت دارای مراحل زیادی بوده و باید فرآیند تولید آن توسط شرکت‌ها به خوبی انجام شود. اهمیت بروزرسانی دستگاه‌های موردنیاز جهت تولید این ماده معدنی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. شرکت آذرین پودر الماس همدان افتخار دارد که توانسته است، بخش عمده ای از فروش این محصول را، چه در داخل کشور و چه کشورهای مجاور و همسایه بر عهده گیرد. مشاوره و راهنمائی در خرید محصول، تولید و فروش مواد معدنی (سیلیس ،کربنات کلسیم، دولومیت، فلدسپات) از عمده فعالیت های این شرکت می باشد. برای خرید سیلیس و سایر محصولات و مواد معدنی این شرکت با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم خرید سفارش خرید خود را ثبت نمائید.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...